top of page

LLUÍS ALTÉS

Llicenciat en Ciències de la Informació i Diplomat en Turisme i Hostaleria.

Amb 40 anys decideix deixar-ho tot i centrar els seus esforços en el que realment l’apassiona: la interpretació. 

Es forma a l’Estudi de l’Actor de Laura Jou i a l’Escola El Timbal

Als 43 anys co protagonitza el curt  El Corredor que guanya la Seminci (2014), el Premio Forqué (2015), el Gaudí (2015), el Goya (2016) i amb el qual rep el Premi a Millor Actor a Sevilla (2015). 

També ha rebut el Premi a Millor Actor al Festival de Cine Fantàstic de Sant Cugat, pel seu paper en la pel·lícula El Cerro de los Dioses.

És membre de la Companyia de Teatre Toni Albà amb l’espectacle Desexperats

Ha format part de la Companyia del Teatre del Raval amb qui va acumular dos èxits de taquilla; un amb l’obra Testimoni de Càrrec i l’altre amb La Visita inesperada, ambdues d’Agatha Christie. 

Altres projectes teatrals en els quals ha participat són:

- Mareig de Jordi Sánchez al Teatre Akadèmia, dirigit per Laura Jou.

- Culpables a la Sala Porta 4, dirigit per Serapi Soler.

- El Plata al Teatre Eòlia, de Sergi Pompermayer i direcció de Marc Martínez. 

A nivell televisiu el podem veure en diverses sèries com ara, Todos mienten (Temp. 1 i 2), Bojos per Molière, Los herederos de la tierra, Cucut, Los Hombres de Paco, Paraiso, La que se avecina, Hache, Enemiga del pueblo, Les del Hoquei, Polseres Vermelles, Cites, La Riera, Com si fos ahir, La Fossa, Vis A vis.

I també ha participat en diferents pel·lícules,  Los renglones torcidos de Dios, Secuestro, No se decir adios, De la Ley a la Ley, Olor de colònia, Gente que viene y  va, Barcelona , nit d’hivern, La dona il·legal i El Cerro de los Dioses.

Actualment, compagina la feina d’actor amb la docència, l’escriptura de guions i la creació de projectes des de Dàgata Teatre i Kamaleó Produccions.

Ha escrit dues novel·les: El Viatge més llarg i Dues roses, i dues obres de teatre: Abismes i Records Salvatges. També ha escrit un poemari: Vida i mort d’una gota de rosada.

LLUÍS ALTÉS

INTERPRETACIÓ ESCÈNICA I IDC

6.- Rei.jpg
bottom of page