top of page

Eva Losada Martin Actriu, Directora i Dramaturga

Va començar la seva carrera l'any 1997. Va iniciar la seva formació artística al Col·legi del Teatre, completant els estudis de Lecoq i posteriorment especialitzant-se en teatre musical a l'Escola de Memory. Ha continuat el seu creixement professional mitjançant nombrosos cursos especialitzats en àrees com monòlegs, interpretació de cançons, actuació davant de la càmera, lluita escènica, clown i altres, com també monogràfics impartits per destacats professionals com Esteve Polls, Jordi Messalles, Tamzin Towsend, Carles Canut, Àngel Cerdanya i molts altres.

A més de la seva formació teatral, estudia conservatori i rep classes de cant amb la mestra Conxita García. També ha explorat la dramatúrgia amb Octavi Egea. Al 2017, va tenir l'oportunitat d'impartir intensius amb Paola Rizza, cap d'estudis de l'École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq, i va completar el curs pedagògic de Lecoq durant el 2017-2018.

La carrera artística ha abraçat quatre àmbits clau: l'actuació, la direcció teatral, la dramatúrgia i l'ensenyament. Com a docent, ha compartit el seu coneixement, a l’escola Memory i Lazzigags, en interpretació i interpretació de cançons des de 1999. Finalment, va dirigir l'Escola La Casona, que més tard va passar a anomenar-se Estudis Losada i que va oferir un Cicle Formatiu de Grau Superior en tècniques d'actuació Teatral fins al 2020.

La carrera professional va començar l'any 1997 amb "Assassins" de Sondheim, sota la direcció de Ricard Reguant. Aquesta oportunitat va obrir les portes a altres projectes, com "Des de Broadway," que va ser estrenat i va fer gira a Mallorca. Va continuar la seva trajectòria en una companyia d'infantils sota la direcció de Roger Peña i Xavi Lloret, realitzant actuacions a Barcelona i Catalunya fins a aproximadament l'any 2000, quan va estrenar "Snoopy el musical," també dirigit per Ricard Reguant i Víctor Conde. Mentre actuava en espectacles infantils, es va unir a L'Artenbrut de Barcelona i va estrenar "La Ceba" sota la direcció de Joan Raja. El mateix any, va debutar amb "Les Trapelleries d'Escapí," dirigida per Artur Trias, amb qui va col·laborar en una companyia teatral durant aproximadament cinc anys, produint diversos muntatges com ‘La Història d’un Soldat’ o ‘Una altra Lolita’.

Com a directora de teatre va començar aproximadament el 2006 amb "Els Diferents" al Teatre Romea. També va exercir com a directora artística del Cor dels nens del Club Super3 durant un parell d'anys i va estrenar diverses obres com "Set de Set," "Solo és d'amor" (en català i castellà en dos muntatges diferents, "Freguem-nos una mica," "La cadena Invisible," i "Pastís de Poma." Durant el 2011 i 2012, va rodar la pel·lícula "Serie B" i "El Retaule del Flautista."

Al 2015, va estrenar "Dones Espies," sota la direcció de Teresa Urroz i des d'aquí, la carrera d'Eva ha estat un equilibri entre la dramatúrgia, l'actuació i la direcció, amb projectes com "Un, dos, tres, noies!," "La Trobada," "El Llibre de la Selva," i diverses produccions de "Bostikabaret." A més, durant l'últim any, ha dirigit "Ens l'estem Joglant" i "Semàfor" d'Octavi Egea i ha participat en "Com si fos ahir?" i en la gravació del vídeo del 8M de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC). També ha assumit la responsabilitat de la secretaria de direcció de l'AADPC.

EVA LOSADA

TALLER TEATRE MUSICAL

evalosada.jpg
bottom of page